Iraku afër që ta mposhtë ISIS-in

Forcat irakiane kanë lansuar një ofensivë për ta rikthyer qytetin e Rawa-s, të fundit të kontrolluar nga i ashtuquajturi Shtet Islamik.

Bota

11/11/2017 13:08

Qyteti, dhe pak parcela të kësaj toke, janë të vetmet që kanë mbetur nën kontrollin e militantëve në Irak, pasi që qyteti më i madh i al-Qaimit ra javën e kaluar.

Fortesa e fundit urbane e këtij grupi në siri, Albu Kamal, kishte rënë më pas.

Rimarrja e Rawa-s në këtë ofensivë që filloi të shtunën, do ta linte grupin xhihadist afër humbjes absolute në Irak.