Imami Drilon Gashi e përsërit: Lejohet të falemi shqip

Imami nga Peja, Drilon Gashi, ka deklaruar përsëri se besimtarëve islamë iu lejohet falja edhe në gjuhën shqipe.

Lajme

02/06/2019 19:10

Gashi e ka përsëritur deklaratën e tij, pas reagimeve nga disa hoxhallarë tjerë.

“Unë nuk kam thënë që ‘duhet të falemi shqip’ por kam thënë që ‘lejohet të falemi shqip’, dhe për këtë kam përmendur një delikt të njohur nga shkolla juridike ‘hanefite’”, ka shkruar Gashi në llogarinë e tij Facebook, përcjell lajmi.net.

Imami pejan ka këmbëngulur se falja në shqip nuk është e ndaluar.

Postimi i plotë: