Holanda ndryshon qendrim, e gatshme të rishikojë çështjen e liberalizimit të vizave për Kosovën

Deputetja e parlamentit holandez, Kati Piri, ka thënë se Holanda është e gatshme të mbështet liberalizimin e vizave për Kosovën.

Lajme

22/06/2022 21:31

Përveç Kosovës, siç thotë deputetja holandeze ka thënë se Holanda mbështet po ashtu edhe kandidaturën e Ukrainës për anëtarësim në Bashkimin Evropian, shkruan lajmi.net.

Postimi i saj:

Pas vitesh të vetos holandeze për ri-zgjerimin e BE-së, disponimi po ndryshon në parlamentin holandez:

– mbështesin kandidaturën në BE të Ukrainës dhe Moldavisë

– të përkushtuar ndaj kandidimit të Gjeorgjisë pasi të plotësohen kushtet;

– të gatshëm të rishikojnë liberalizimin e vizave për Kosovën;

– mbështetje për fillimin e negociatave Shqipëri Maqedonia e Veriut. /Lajmi.net/