Historia e 2 vëllezërve që nga një biznes i dështuar kaluan në një kompani 100 milion dollarëshe (Foto)

Çfarë do të bëjmë me jetën tonë?

Bota

05/02/2016 15:19

Kjo është pyetja që Bert dhe John Jacobs ishin përpjekur t’i përgjigjeshin kur kishin vendosur të fillojnë udhëtimin e tyre 7 javor me furgon nga Kalifornia për në Boston në vitin 1988.

Vëllezërit, që asokohe ishin 20 dhe 23 vjeçar thonë që ai udhëtim ua kishte ndryshuar jetën përgjithmonë.

John, i cili është drejtor i kompanisë së rrobave Life is Good, ka thënë për Business Insider që gjatë atij udhëtimi ai dhe vëllai i tij Bert kishin vendosur ta ndjekin një karrierë më pak tradicionale – atë të shitjes së bluzave.

Ata fillimisht e kishin emëruar kompaninë si ‘Jacob’s Gallery’, dhe në një kohë ata i kishin pasur vetëm 78 dollarë në xhirollogarinë e tyre.

Por gjithçka kishte ndryshuar kur ata e kishin shtuar një mesazh optimist në bluzat e tyre në vitin 1994.

“What do we stand for?”, ishte mesazhi që brenda 3 viteve ua solli atyre 1 milion dollarë, e që tani kompania e tyre vlen mbi 100 milion dollarë dhe i kanë mbi 4,500 dyqane të shitjes.

Their childhood was 'perfectly imperfect.'

Ata ishin mësuar ta shohin të mirën në gjithçkaTragedy struck the family — but they remained optimistic.

They took a cross-country road trip that changed everything.

Lindja e Jacob’s GalleryJacob's Gallery was born, but it wasn’t an instant hit.

They stepped up their game.

Kishin provuar e dështuar disa herë, por kjo nuk i kishte ndalur asnjëherëThe brothers tried and failed ... again and again.

People doubted them, but they didn’t listen.

They threw parties to get honest feedback.

Me vetëm 78 dollarë në bankë, ata kishin provuar edhe njëherë të ia dalin…With just $78 in the back, they gave it one more shot.

People finally 'got it.’

Life is Good took off.After three years, Life Is Good broke $1 million in sales.After three years, Life Is Good broke $1 million in sales.'It's not that life is easy or life is perfect. It's that life is good.'