Të Infektuar: 2991

Të Shëruar: 1644

Të Vdekur: 54

Heldt apelon të rinjtë kosovarë: Fokusoheni në trajnimin profesional

10:52 | 14 Nentor 2019

Ambasadori i Gjermanisë, Christian Heldt

Ambasadori i Gjermanisë, Christian Heldt iu ka bërë thirrje të rinjve në Kosovë që të fokusohen në punët dhe trajnimin profesional, pasi siç tha është një e ardhme e qëndrueshme për Kosovën.

Diplomati Gjermanë në ceremoninë e certifikimit të pjesëmarrësve nga aktivitetet “Opportunity scouting” dhe “Skema e praktikës në punë në sektorin e shitjes me pakicë” tha se nuk duhet të gjithë të fokusohen në nivelin akademik.

Për këtë arsye, sipas tij për të parandaluar largimin e të rinjve nga Kosova dhe sjell investitorët në Kosovë duhet të zgjeruar dhe në krijimin e mundësve të tjera të punës.

Nga organizata GIZ që e ka përkrahur këtë projekt, Julia Becker tha se të rinjtë duhet të zbulojnë mundësitë në tregun e punës, por duhet t’u krijohen kushte dhe parë pikat e forta të tyre.

Kurse, studentja e QAP dhe pjesëmarrjes e kërkuesve e Mundësive, Festina Musliu u shpreh e kënaqur me realizimin e këtij projekti. /Kp