Haziri dhe Tërnava nisin ndërtimin e një xhamie në Gjilan

Kryetari i Komunës së Gjilanit Lutfi Haziri, ka pritur myftiun e Kosovës, Naim Tërnava, njofton kumtesa komunale.

Lajme

23/11/2016 17:33

 

“Komuna e Gjilanit dhe Bashkësia Islame janë të angazhuara përmes institucioneve të shtetit dhe institucionit fetarë të Bashkësisë Islame, për të njëjtit qytetarë, megjithëse dallojnë vetëm mënyra e trajtimit të tyre. Jemi duke bashkëpunuar jashtëzakonisht mirë me Bashkësinë Islame në Gjilan, e cila udhëheqë me të gjitha xhamitë dhe institucionet tjera fetare në kuadër të saj”, ka thënë Haziri.

Në takim Haziri ka thënë se Gjilani ka hapur rrugën ligjore për ndërtimin e xhamisë në lagjen “Baleci”.

“Problemit të pronës, infrastrukturës publike dhe aspekteve të tjera, Komuna e Gjilanit me kohë ka marrë të gjitha hapat e nevojshëm dhe gjithçka është gati për ndërtimin e xhamisë në lagjen “Baleci”, ka thënë myftiut Tërnava .

Pas konferencës, kryetari i Komunës dhe myftiu i Kosovës me bashkëpunëtorë, nën shoqërimin edhe të xhematit, kanë vënë gurthemelin e ndërtimit të xhamisë në lagjen “Baleci”.