​Haxhiu takon përfaqësues të Shoqatës për krime lufte në Gjakovë

Ministrja e Drejtësisë Albulena Haxhiu ka pritur sot në takim përfaqësues të Shoqatës për Krime të Luftës në Gjakovë, ku është biseduar për punën në dokumentimin e krimeve të luftës në Kosovë dhe përpjekjet e tyre të vazhdueshme për drejtësi. Përfaqësuesit e shoqatës njoftuan ministren Haxhiu se kanë dorëzuar sot në Prokurorinë Speciale dëshmi të…

Lajme

16/08/2022 18:41

Ministrja e Drejtësisë Albulena Haxhiu ka pritur sot në takim përfaqësues të Shoqatës për Krime të Luftës në Gjakovë, ku është biseduar për punën në dokumentimin e krimeve të luftës në Kosovë dhe përpjekjet e tyre të vazhdueshme për drejtësi.

Përfaqësuesit e shoqatës njoftuan ministren Haxhiu se kanë dorëzuar sot në Prokurorinë Speciale dëshmi të krimeve të luftës kundër nënkryetarit të Kuvendit të Serbisë Bozhidar Deliq, i cili gjatë luftës ka qenë ish-komandant i Brigadës 549 e cila kishte operuar gjatë luftës në Kosovë.

Në këtë takim është biseduar me punën e kësaj shoqate në dokumentimin e krimeve të luftës në Kosovë dhe përpjekjet e tyre të vazhdueshme për drejtësi.

Haxhiu ka falënderuar Shoqatën për Krime lufte në Gjakovë, për punën vullnetare dhe të palodhshme në dokumentimin e së kaluarës dhe ritheksoi përkushtimin e vazhdueshëm në adresimin e krimeve të luftës, në veçanti ngritjen e kapaciteteve në institucionet e drejtësisë dhe dokumentimin e krimeve të luftës.