Gratë kurde i bëjnë thirrje botës: Na ndihmoni, do të luftojmë deri në fund

Lufta në Siri po merr tone gjithnjë e më dramatike. Kurdët njihen për luftëtaret e tyre femra, të cilat luftojnë në mënyrë të barabartë me meshkujt.

Bota

14/10/2019 18:27

Tani ato i bëjnë thirrje të gjithë botës: “Ne si gra jemi të vendosura të luftojnë derisa të arrijmë fitore e paqe, liri e drejtësi”, thonë ato.

“Ne, gratë e kulturave dhe besimeve të ndryshme nga tokat e lashta të Mesopotamisë, u bëjmë thirrje gjithë popujve të botës që e duan lirinë”, është titulli i letrës së hapur që ato i kanë shkruar gazetave ndërkombëtare.

Ato bëjnë thirrje që të ndalohet sulmi nga Turqia, në mënyrë që të shmangen krime të tjera lufte dhe spastrime etnike.

“Ju shkruajmë nga mesi i luftës në Sirinë verilindore, të detyruara nga shteti turk, në tokën ku jemi autoktonë”, thonë ato.

“Kemi tri ditë që u rezistojmë bombardimeve dhe kemi parë se si nënat janë shënjestruar nëpër shtëpitë e tyre nga bombardimet, teksa kanë qenë duke dalë nga shtëpia për të blerë bukë. Kemi parë bombën të shkërmoqë këmbën e një vajze shtatë vjeçe, bombë që vrau vëllain e saj 12 vjeç”, thonë ato.

“Po shohim se si kishat e krishtera po bombardohen e po vriten motrat e vëllezërit tanë të krishterë, paraardhësit e të cilëve u mbijetuan gjenocidit të vitit 1915, e tani vriten nga ushtria e perandorisë së re osmane të Erdoganit. Dy vite më parë pamë se si shteti turk ndërtoi një mur 620 km të gjatë përgjatë kufirit, për të detyruar ndarjen e vendit tonë e për të mos i lejuar refugjatët të futen në Europë”, thonë ato, teksa u bëjnë thirrje vendeve perëndimore për ndihmë, duke thënë se vetë do të vazhdojnë të luftojnë deri në fund. /tch