Gjuriq: Prishtina e pengon Asociacionin me mbështetjen e bashkësisë ndërkombëtare

Drejtori i të ashtuquajturës Zyre Serbe për Kosovën, Marko Gjuriq, tha sot se nuk beson se Prishtina e pengon në mënyrë të pavarur themelimin e Asociacionit të komunave serbe, sepse për çdo lëvizje ose mospërmbajtje ajo ka një miratim të heshtur ose të qartë të një pjese të bashkësisë ndërkombëtare që e mbështet atë.

Lajme

13/11/2017 14:38

“Për gjashtë vjet kemi marrë pjesë në bisedime, 236 takime, faleminderit zotit, kemi kontribuar në ruajtjen e paqes, por nuk kam parë ende ndonjë lëvizje më të rëndësishme që Prishtina tërhoq ose nuk u tërhoq dhe për këtë nuk kishte pëlqimin në heshtje apo deklarata eksplicite të atyre që i mbështetën ata në pjesën e bashkësisë ndërkombëtare”, ka thënë ai, transmeton Klan Kosova.