Gjermania shënon mbi 700 raste të reja të koronavirusit

8:27 | 30 Maj 2020

Në këtë mënyrë, numri i përgjithshëm i të infektuarve me sëmundjen e re në ekonominë më të fuqishme të Evropës shkoi në 181,196, shkruan “Reuters”.

Përpos infektimeve, gjatë kësaj periudhe u shënuan edhe 39 raste fatale dhe shifra e përgjithshme e të vdekurve nga sëmundja Covid-19 në këtë shtet shkoi në 8,489.

Gjermania është në mesin e vendeve evropiane me numrin më të lartë të të infektuarve me koronavirus, por ka shumë më pak viktima se Britania e Madhe, Spanja, Italia e Franca.

Qeveria gjermane ka filluar t’i largojë masat e izolimit me qëllim të riaktivizimit të ekonomisë, pavarësisht rrezikut për shtimin e rasteve të të infektuarve.