Gjendja e pacientëve me COVID në QKUK dhe spitale

9:59 | 9 Dhjetor 2021

Në Shërbimin Spitalor Klinik dhe Univeristar të Kosovës (ShSKUK), në trajtim mjekësor janë 37 pacientë. 6 pacientë janë të konfirmuar me Covid-19 pozitivë dhe 31 të tjerë janë post-covid.

Në raportin e SHSKUK-së bëhet e ditur se 10 pacientë janë me oksgjeno terapi, kurse në Mjekimin Intensiv të Klinikës Infektive ka 1 pacient me maskë oksigjeni.

Raporti sipas klinikave dhe spitaleve të përgjithshme

Klinika Infektive, 5 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 23 pacientë post-covid

Mjekimi Intensiv i Klinikës Infektive, 1 pacient me maskë oksgjeni

Spitali i Gjakovës, 2 pacientë

Spitali i Pejës, 3 pacientë

Spitali i Ferizajt, 3 pacientë

Sipas njofitmit të Ministrisë së Shëndetësisë në total numri i rasteve aktive është 319.