Gent Cakaj merr një këshilltare nga Kosova

Ish-ambasadorja e Kosovës në Itali, Bukurije Gjonbalaj emërohet këshilltare në Ministrinë për Evropë dhe Punë të Jashtme të Shqipërisë.

Lajme

30/05/2019 18:54

Në krye të Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme në Shqipëri është ministri Gent Cakaj. Ndërsa së fundmi si këshilltare për Integrim në Ministrinë përkatëse është zgjedhur Bukurije Gjonbalaj, shkruan KultPlus.

Bukurije Gjonbalaj njihet si një diplomate me koxha përvojë në politikë e cila kishte qenë edhe ambasadore e Kosovës në Vatikan.

Ish-ambasadorja Gjonbalaj, kishte qenë një nga gratë e pakta që ishin aktive në politikë.

Pas rrugës së gjatë të aktivitetit politik që kishte zhvilluar në Kosovë dhe jashtë vendit, ka vendosur që kontributin e saj prej diplomate të jap edhe në Shqipëri.