Gara e pëllumbave, alarmon pilotët portugez

Autoritetet e aviacionit civil portugez kanë lëshuar një alarm për pilotët që të fluturojnë “me kujdes të shtuar” gjatë vikendit, për shkak të një gare me pëllumba që po fluturojnë nga Valencia e Spanjës për një Portugali.

Fun

21/06/2015 13:59

“Pilotët janë këshilluar që ti kushtojnë vëmendje të veçantë fluturimeve nën lartësinë prej 600 metrave, për shkak të aktiviteteve të mundshme anormale të pëllumbave”, thuhej në një letër dërguar pilotëve nga autoritetet e aviacionit civil.

Ndërkaq, zyra për parandalimin dhe hetimin e aksidenteve të aeroplanëve, kanë kritikuar një ngjarje të kësaj natyre, ku nga një pikë e vetme do të lëshohen në ajër mbi 70.000 pëllumba, transmeton lajmi.net.

Sipas Alvaro Neve, ngjarje të tilla nuk do të duhej kurrë të lejoheshin pa koordinimin dhe vlerësimin e rreziqeve të mundshme, që këta pëllumbat mund ti shkaktojnë aeroplanëve civil dhe aeroporteve fqinje. (lajmi.net)