Fytyrat e protestuesve triumfues (FOTO)

Fotografi Davide Monteleone ka ngritur një studio të improvizuar pranë një barrikade në Sheshin e Pavarësisë në Kiev. Protestuesit të cilët fituan betejën e tyre, janë subjekti i portreteve të këtij fotografi.

Bota

26/02/2014 21:56

Të premten e kaluar, vetëm disa ditë ku trazirat lanë më shumë se 80 persona të vdekur, një qetësi është vendosur në Sheshin e Pavarësisë në Kiev, ndryshe i njohur edhe si Maidan, pas lajmeve se Presidenti Viktor Yanukovych u largua nga qyteti.

Fotografi, Davide Monteleone ka bërë disa fotografi, duke ngritur një studio të improvizuar pranë një barrikade, ku protestuesit kanë pozuar prapa një tapeti të kuq, ngjyrë e cila është njëra prej simboleve të Ukrainës. Monteleone ka fotografuar protestues të rinj, nëna, njerëz fetar, studentë, të gjithë këta protestues, të cilët thonë se ndjenjë shpresë, pasi që parlamenti është takuar dhe ata do të marrin hapa të një revolucioni të ri që po lind. Përderisa Masha Lipman po fliste të hënën, sidoqoftë, tranzicioni duket se është shumë larg për tu tejkaluar.

“Shumë ukrainas duhet të festojnë fitoren e tyre të vështirë mbi një qeveri të korruptuar, brutale dhe të degraduar”, shkroi ajo. “Ata janë krenar për elasticitetin e tyre dhe për vetë- sakrificën e tyre. Por, rruga drejt normalizimit, demokracisë dhe prosperitetit do të aftësi në qeverisjen e vendit, dhe kjo është shumë e qartë nëse Ukraina arrin të grumbullojë aftësitë që kërkohen për të bërë një gjë të tillë”, tha Masha Lipman.

Vadym Zay, 21 vjeç

 

Ura Hlova, 22

 

Ivan Blashkin, 21

 

Oksana, 28

 

Viktor Kolosovskyy, 41

 

Lesya Teneralyuk, 50

 

Oksana Manuilova, 18

 

Ati Volodymyr, 42

 

Kolya Mokhoruk, 20

 

Natalia Bukaneva, 59

 

Zinoviy Zhuravel, 43

 

Alina Borysova, 15

 

Maksym, 22

 

Serhiy Bondarenko, 40

 

Bahdan Rudik, 21

 

Lesya, 28