Flasin ushtarët e Kampit Bondsteel, rrëfejnë për trajnimin e qenve

Shumë kush ka dëgjuar për kampin Bondsteel, por jo të gjithë e dijnë se ky kamp i cili gjendet në Kosovë, është i vetmi në Europën Juglindore që përfaqëson një qendër thelbësore komanduese dhe furnizuese për operacionet e NATO-s në të gjithë rajonin.

Lajme

07/01/2019 12:03

Për të ndihmuar dhe siguruar këtë qendër të rëndësishme të NATO-s, janë dy trajnerë ushtarakë si dhe qentë e tyre nga Batalioni i Policisë Ushtarake 709, Brigada e 18-të e Policisë Usharake me qendër në Rose Barracks të Gjermanisë.

Rreshterët Joseph Tucci dhe Benjamin Paige, nga dy vende të veçanta të Policisë Ushtarake ekzekutojnë çdo ditë forcat e mbrojtjes dhe operacionet anti-terroriste në mbështetje të misionit të NATO-s në Kosovë.

Në verën e vitit 2018, të dy ushtarët vendosën vetë në Kampin Bondsteel. Dy oficerë të paautorizuar ekzekutojnë misionet e NATO-s, kujdesen dhe trajnojnë qentë e tyre ushtarakë, Junior dhe Çoki, mbajnë kolegun e vetëm të Kosovës dhe ndihmojnë në operacionet e zbatimit të ligjit, njofton Klan Kosova.

“Rreshter Tucci dhe Rreshter Paige mbajnë një përgjegjësi të madhe”, ka thënë Drejtoresha e Skuadrës për Mbështetjen e Zonës, Della Hodges.

“Ata janë thelbësorë për sigurinë e kampit Bondsteel dhe janë të vetmit nënoficerë të atij radhazi që mund të ndalojnë plotësisht operacionet e qasjes në kamp nëse ata përcaktojnë se një kërcënim ekziston”.

“Çdo gjë që bëjmë është një reflektim i drejtpërdrejtë prej nesh”, ka thënë Tucci.

“Kjo na motivon që të stërvitemi dhe ta mbanim stelën e organizuar kur të kemi kohë.”

Ndërsa Paige theksoi se ”mbështetemi në njëri-tjetrin për të përmbushur misionin tonë”.

“Ne jemi Canine Ambassadors, ambasadorë për qenët që kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në kamp dhe jemi krenarë që jemi pjesë e historisë së kampit”.