Fjalët e fundit të George Floyd fluturojnë nëpër qiellin e qyteteve amerikane

11:05 | 2 Qershor 2020

Një artist ka pasqyruar fjalët e fundit të George Floyd në qytete të ndryshme në SHBA.

Fjalët e fundit të George Floyd, personi i paarmatosur që vdiq pasi u mbajt me force nga një oficer policie i Minneapolis, janë bërë parulla të fuqishme për protestuesit në SH.B.A, raporton Cnn, transmeton lajmi.net.

Ndërsa demonstratat kundër brutalitetit të policisë janë përhapur në të gjithë vendin dhe botën, artisti me qendër në Dallas, Jammie Holmes gjeti një mënyrë të re për të pavdekësuar kërkesat e Floydit për ndihmë: dërgimin e tyre nëpër qiellin e pesë qyteteve të mëdha.

Gjatë fundjavës, parulla që lexonin “Ju lutem, nuk mund të marr frymë” dhe “Ata do të më vrasin” u panë duke zbritur aeroplanët sipër Detroit dhe New York City përkatësisht, transmeton lajmi.net.

Tre të tjerët, të fluturuar në Los Angeles, Miami dhe Dallas, lexuan “Stomaku im dhemb”, “Qafa ime dhemb” dhe “Gjithçka dhemb” – fjalë të dëgjuara në një video të filmuar nga një kalimtar dhe qarkullojnë gjerësisht në mediat sociale. /Lajmi.net/