Ferrari Ikonik i Michael Schumacher do të dalë në ankand në Monterey

Një makinë unike e Formula 1 në historinë ikonë të Michael Schumacher dhe Ferrari do të dalë në shitje në ankandin kryesor të RM Sotheby’s në Monterey nga 16-19 gusht. Në një ofertë të rrallë, Ferrari F2001b fitues i Çmimit të Madh Australian të Schumacher 2002 do të jetë i disponueshëm për t’u blerë me Sotheby’s Sealed.…

Auto & Tek

09/08/2023 22:09

Një makinë unike e Formula 1 në historinë ikonë të Michael Schumacher dhe Ferrari do të dalë në shitje në ankandin kryesor të RM Sotheby’s në Monterey nga 16-19 gusht.

Në një ofertë të rrallë, Ferrari F2001b fitues i Çmimit të Madh Australian të Schumacher 2002 do të jetë i disponueshëm për t’u blerë me Sotheby’s Sealed.

Chassis 215 është një nga bolidët e pakta F1 që nuk ka përfunduar kurrë jashtë pozicioneve të podiumit gjatë karrierës së saj konkurruese, duke paraqitur një mundësi të jashtëzakonshme për të blerë një makinë të jashtëzakonshme të epokës moderne.

Një nga makinat më të fundit të Schumacher Ferrari F1 që është shitur, një F2003-GA, arriti në 14,9 milionë dollarë në një ankand të Sotheby’s vitin e kaluar – duke dyfishuar rekordin e mëparshëm për një makinë F1, kur një F2001 e tij arriti 7,5 milionë dollarë në 2017.

Schumacher përdori F2001B për dy garat e para të çmimeve të mëdha të sezonit 2002 dhe tha: “Ne do të dëshironim ta përdorim makinën e re sa më shpejt të jetë e mundur, por vetëm nëse është më e mirë se kjo dhe e besueshme.”

Schumacher e drejtoi këtë makinë për hapjen e sezonit 2002 dhe fitoi GP Australian, një ngjarje që është e paharrueshme për aksidentin në këndin e parë, në të cilin Williams-BMW i vëllait të tij Ralf fluturoi në ajër mbi pjesën e pasme të ekipit të Michael./Lajmi.net/