Fëmijët e çerdheve publike hanë ushqime të ftohta e të konservuara

Pashtetë dhe ushqim tjetër i ftohtë e i konservuar u është shërbyer fëmijëve të çerdheve publike në Prishtinë, dy ditët e para të kësaj jave. Kjo për shkakun se komuna e Prishtinës dhe furnitori i deritashëm, “Beni Dona”, i kanë ndarë rrugët.

Lajme

13/02/2015 19:32

Por, zyrtarët komunalë kanë theksuar se kjo nuk ka qenë arsyeja që fëmijët në fillim të javës është dashur të hanë ushqim të ftohtë, raporton KTV.

Fitore Pacolli, Shefe e Kabinetit të Kryetarit të Prishtinës, Shpend Ahmeti, ka thënë se në fund të marsit do të bëhet përzgjedhja e një furnitori të ri, i cili do të operojë deri në shtator të këtij viti. Ndërsa, nga shtatori ka mundësi që komuna vet ta kryejë këtë shërbim.

Në anën tjetër, drejtoreshat e dy çerdheve në kryeqytet, prapa kamerës, e kanë pranuar se në fillim të javës u ndryshoi menyja, por sipas tyre, ushqimi është përmirësuar dukshëm.

Për këto probleme, janë njoftuar edhe prindërit. KTV-ja ka provuar të kontaktojë edhe me pronarin e kompanisë “Beni Dona”, Ragip Mustafa, për të marrë reagimin e tij lidhur me akuzat e komunës së ai i ka furnizuar çerdhet me ushqim jocilësor, por Mustafa nuk është përgjigjur.