Të Infektuar: 100.655

Të Shëruar: 85.842

Të Vdekur: 2.053

Fauci shpjegon arsyen e rritjes së infeksioneve me COVID-19 tek të rinjtë në SHBA

9:25 | 8 Prill 2021

Dr. Anthony Fauci shpjegoi pse Shtetet e Bashkuara të Amerikës po shohin më shumë raste Covid-19 midis të rinjve.

Kjo është pjesërisht sepse kaq shumë njerëz të moshuar vaksinohen, tha ai, dhe gjithashtu për shkak të përhapjes në qendrat e kujdesit ditor dhe në ngjarjet sportive në shkollë.

“Kur shikoni të gjithë popullsinë, ka relativisht më shumë mbrojtje midis individëve të moshuar në krahasim me individët e rinj,” tha Fauci për CNN, transmeton lajmi.net.

Fauci, drejtori i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive, vuri në dukje se më shumë se 75% e njerëzve të moshës 65 vjeç e lart kanë marrë të paktën një e vaksinë Covid-19 në SH.B.A.

Ai tha se një numër faktorësh janë në lojë, duke përfshirë grupe të rasteve në kujdeset ditore dhe ekipet sportive shkollore – në të cilat njerëzit janë në kontakt të ngushtë dhe nganjëherë nuk mbajnë maska ​​- dhe variantin B.1.1.7.

“Unë mendoj se kjo është ajo që po shpjegon këto rritje të rasteve tek individët e rinj,” tha ai. /Lajmi.net/