Evoluimi i topave të Kupës së Botës

Kanë mbetur edhe pak muaj deri në fillimin e Kampionatit Botëror ‘Rusia 2018’.

Sport

10/11/2017 23:49

Një ditë më parë, në parapërgatitjet për këtë event, është prezantuar topi që do të përdorët në këtë kompeticion të rëndësishëm.

‘Adidas’ ka prezantuar topin ‘Telstar 18’, për të cilin janë frymëzuar te topi i parë që kjo kompani ka bërë në botërorin e Meksikës së vitit 1970, që ndryshoi përgjithmonë dizajnin e topave të futbollit.

Se si kanë evoluar topat e futbollit për Kupat e Botës, mund t’i shikoni në pjesën e mëposhtme./Lajmi.net/

Rusia 2018

Brazil 2014

Afrikë e Jugut 2010

Gjermani 2006

Kore dhe Japoni 2002

Francë 1998

ShBA 1994

Itali 1990

Meksikë 1986

Spanjë 1982

Argjentinë 1978

Gjermani 1974

Meksikë 1970

Angli 1966

Kili 1962

Suedia 1958

Zvicër 1954

Brazil 1950

Francë 1938

Itali 1934

Uruguai 1930