Eurovizioni kthehet në maj të vitit 2021

Të gjitha vendet që u regjistruan në garën e këngës Eurovision 2020 do të kthehen vitin e ardhshëm.

ShowBiz

26/10/2020 16:03

Është konfirmuar se 41 vendet që hynë në këngë për konkursin e anuluar në maj janë regjistruar në konkursin 2021 në Roterdam, kështu që të gjithë do të kenë një shans të dytë për t’i bërë përshtypje publikut.

Pra vendet që do të konkurrojnë janë: Shqipëri, Armeni, Australi, Austri, Azerbajxhan, Bjellorusi, Belgjikë, Kroaci, Qipro, Republikë Çeke, Danimarkë, Estoni, Finlandë, Francë, Gjeorgji, Gjermani, Greqi, Islandë, Irlandë, Izrael, Itali, Letonia, Lituania, Malta, Moldavia, Maqedonia e Veriut, Norvegjia, Polonia, Portugalia, Rumania, Rusia, San Marino, Serbia, Sllovenia, Spanja, Suedia, Zvicra, Hollanda, Ukraina dhe Mbretëria e Bashkuar.

Martin Österdahl, Mbikëqyrës Ekzekutiv i Konkursit të Këngës Eurovision, tha: ‘Ne jemi mirënjohës për pjesëmarrjen e 41 shteteve për të na ndihmuar të rikthejmë garën e këngës Eurovision përsëri në 2021

Konkursi i Këngës Eurovision do të sigurojë pritjen e mbi 180 milion shikuesve, pavarësisht nga rrethanat sfiduese.

Sietse Bakker, Producent Ekzekutiv i Konkursit të Këngës Eurovision 2021, shtoi: “Është fantastike që të njëjtat 41 vende që do të kishin marrë pjesë këtë vit akoma dëshirojnë të vijnë në Hollandë në maj 2021”.

“Kjo tregon besimin e tyre në vendin tonë ende në gjendje të organizojnë një konkurs të suksesshëm të Eurovision Song në Roterdam vitin e ardhshëm, pasi anulimi i edicionit 2020” përmbylli ai.

Kujtojmë, se shpërthimi i Covid-19 që prej në janar të këtij viti, anuloi edhe planet e festivalit “Eurovision 2020” por jo vetëm, pasi pritej që fituesja e festivalit të RTSH-së, Arilena Ara do të përfaqësonte Shqipërinë. Deri më tani nuk dihet a do të jetë Arilena ajo që do të përfaqësojë Shqipërinë në Evrovizion, apo do të jetë dikush i ri. /Lajmi.net/