E rrallë, nëna në vdekje klinike prej 4 muajsh, lind fëmija

Një foshnjë ka lindur në Portugali nga një grua, truri i së cilës ka qenë i pajetë prej 4 muajsh, djali i lindur në një nga spitalet e Lisbonës është 2,35 kg.

Bota

08/06/2016 09:23

Mamaja e tij u deklarua e vdekur klinikisht më 20 shkurt të këtij viti pas një hemorragjie në tru, i cili doli jashtë funksioni dhe është e pamundur për ta shpëtuar.

Vendimi për të vijuar me shtatzëninë ka ardhur vetëm pasi testet treguan se fetusi ishte i shëndetshëm dhe pasi babai ra dakord për ta lejuar këtë shtatzëni.

Ky është një rast unikal në Portugali, duke u shënuar edhe si një rast më afat gjatë i qëndrimit të një fetusi brenda trupit të një gruaje të cilësuar si e “vdekur”.