Të Infektuar: 4931

Të Shëruar: 2267

Të Vdekur: 102

Dyqane të shkatërruara dhe makina të djegura, New York pas protestave të dhunshme për vdekjen e Floyd

9:42 | 2 Qershor 2020

Manifestuesit e zbritur në shesh për të protestuar kundër vdekjes së afroamerikanit George Floyd kanë shkatërruar dyqane, djegur makina dhe kanë shkruar mesazhe urrejtjeje në muret e një Manhatani të transformuar tashmë.

Në rrugë dhe në pallate mbeten ende shenjat e përleshjeve të gjata dhe të dhunshme, të cilat shpërthyen pas vdekjes së Floyd.

George Floyd, 46 vjeç, vdiq pasi u arrestua nga policia jashtë një dyqani në Minneapolis, Minesota.

Pamjet e arrestimit në 25 maj tregojnë një oficer të bardhë të policisë, Derek Chauvin, duke vendosur gjurin në qafën e z. Floyd ndërsa ai ishte i shtrirë në dysheme.