Dokumentar i Lajmi.net: Mes jetës dhe vdekjes, goditja e fuqishme trazuese që s’po merr fund

21:36 | 12 Mars 2021

“Mes jetës dhe vdekjes, goditja e fuqishme trazuese që s’po merr fund” është dokumentari që përfshinë ndikimin e pandemië Covid-19 në të gjitha proceset jetësore në Kosovë, i publikuar sonte lajmi.net.

Njerëz të sferave të ndryshe kanë rrëfyer përjetimit e tyre në ndonjë formë me pandeminë Covid-19, që nga 13 marsi i vitit 2020, kur u konfirmuan rastet e para me këtë virus në Kosovë.

Laborantë, mjekë, infermierë, famijarë që humbën të fërmit nga virusi, policë,  hoxhë e prift, punëtor pastrimi, vullnetarë e bujkt janë përfshirë në këtë dokumentar.

Florim Ahmet, labronat në IKShP, i cili kishte testuar mostrat e para me covid-19, ka rrëfyer momentet e para kur dy prej këtyre mostrave kishin rezultuar positive.

Emocionet, pasiguria, frika e paniku kishin përfshirë çdo person që në ato moment ishin në krye të detyrës në KLlinikën Infektive të QKUK-së. Momentet e fundit të jetës së pacientëve që ishin prekur me covid-19, derisa kishin shprehur lutjet e fundit, në këtë dokumentar vijnë të rrëfuera nga infermeri që kujdesej për pancientët në ato momente.

Në këtë dokumentar, Lajmi.net sjell detaje dhe statistika të papublikuara dhe të papërmendura më parë nga institucionet përgjegjëse ose mediat.

Më poshtë gjeni dokumentarin e plotë: