Dodik: Bosnja nuk e njeh Kosovën, kjo u konfirmua edhe nga iniciativa e Komshiqit

Anëtari serb i Presidencës së Bosnjë dhe Hercegovinës, Millorad Dodik, ka përsëritur mbrëmë se pozicioni i Republika Sërpskës ka qenë gjithmonë kundër njohjes së pavarësisë së Kosovës dhe se kjo kohët e fundit, siç tha ai parë edhe zyrtarisht, ka qenë pozicioni i Bosnjë dhe Herzegovinës.

Lajme

26/10/2020 09:24

Dodik tha në TV Pink se deri vonë, ajo çështje ishte në një vakum në të cilin boshnjakët dhe përfaqësuesit politikë nga Sarajeva thanë se Kosova për ta ishte një shtet i veçantë për ta.

“Komshiq dhe të tjerët e thanë atë publikisht, por nuk kishte asnjë vendim për këtë. Pozicioni ynë nga Republika Sërpska ka qenë gjithmonë se nuk ka pëlqim për njohjen e Kosovës, dhe pastaj iniciativa e Z. Komshiqu shfaq në seancën e Presidencës, e cila është përgjegjëse për diçka të tillë, dhe pastaj Xhaferoviq dhe Komshiq votuan për njohjen e Kosovës, ndërsa unë isha kundër ti”‘, tha Dodik.

Ai shpjegoi se i njëjti propozim, sipas rregullores së procedurës, duhej të ishte në seancën e ardhshme në mënyrë që të konfirmohej ose refuzohej.

“Nëse konfirmohet nga i njëjti numër votash, unë kisha të drejtën të tërhiqja interesin jetik kombëtar, prandaj e transferuam këtë çështje në Asamblenë Kombëtare të Republika Sërpskas, ku merret vendimi përfundimtar. Sidoqoftë, kur erdhëm në atë seancë, nuk e vendosën atë në rendin e ditës, por meqenëse duhej bërë, Komshiq tha se ai nuk dëshironte të votojë, ndërsa tjetri abstenoi, kështu që vendimi nuk u konfirmua dhe vendimi zyrtar i Bosnjës dhe Hercegovinës ishte që të mos e  njohë Kosovën, e cila korrespondon me qëndrimin tonë për çështjen e Kosovës “, shtoi Dodik.