Diku po ngrin, por ​Australia regjistron temperaturën 50.7 gradë Celsius

Australia ka arritur temperaturën e saj më të nxehtë të regjistruar ndonjëherë në mënyrë të besueshme, me aeroportin Onslow pranë qytetit të largët të Australisë Perëndimore të Onslow që regjistroi 50.7 gradë Celsius.

Bota

13/01/2022 13:33

Temperatura në Onslow, në Australinë Perëndimore, këtë të enjte përputhet me rekordin e vendosur në vitin 1962 në Australinë e Jugut.

Onslow dhe zonat përreth mund të shohin thyejnë rekordin e ’62-shit, pasi parashikohet rritje temperaturash të premten, në 50.3 gradë Celsius, sipas të dhënave të Byrosë së Meteorologjisë.

Të enjten, Onslow iu bashkua të paktën dy vende të tjera të Australinë Perëndimore në thyerjen e 50 gradë Celsius, me aeroportin Roebourne dhe Mardie duke arritur 50.5 gradë Celsius.

Temperaturat ekstreme erdhën drejt fundit të një vale të nxehtë ditët e fundit.

Erërat jashtëzakonisht të nxehta ishin krijuar, pjesërisht si rezultat i lëvizjes nëpër Australinë veriore të ciklonit tropikal Tiffany.

Tani një ish-ciklon tropikal, Tiffany hodhi sasi të mëdha shiu mbi Queensland-in verior dhe Territorin Verior, dhe mund të përfundojë duke drejtuar reshjet e mëdha në Australinë qendrore dhe lindore në ditët në vijim.

Një mori qytetesh të tjera të Australinë Perëndimore ka të ngjarë të kenë vendosur rekorde të temperaturës për janarin ose çdo kohë të vitit.

Qendra e eksportit të mineralit të hekurit Karratha, gjithashtu në bregun veriperëndimor të Australisë Perëndimore, arriti në 48.4 gradë Celsius për të tejkaluar nivelin e mëparshëm prej 48.2 gradë Celsius.

Nga pasditja e së enjtes priten fryrje të dëmshme të erës deri në 100 km/h.