Del në ekspozitë portreti i fundit i porositur nga Michael Jackson

Një koleksion i ri i pikturave dhe imazheve të Michael Jackson shfaqet në Galerinë Kombëtare të Portreteve këtë javë.

ShowBiz

27/06/2018 17:33

Ekspozita përfshin portretin përfundimtar të porositur nga këngëtari para vdekjes së tij në 2009, shkruan bbc transmeton lajmi net.

Kjo do të jetë hera e parë e pikturës së yllit botëror, të Kehinde Wiley si Mbreti Phillip II i Spanjës që është parë në Britani të Madhe.

Wiley nganjëherë ka futur afrikanët në imazhe të huazuara nga historia e artit perëndimor, për të provokuar diskutimin e statusit të njerëzve të zinj në shoqëri.

Është një pamje që kuratori i ekspozitës Nicholas Cullinan është i kënaqur që ka në shfaqje, duke filluar të enjten.

“Pamja e Wiley ishte portreti i fundit i porositur nga Michael, i cili kishte hasur punën e tij në Muzeun e Brooklyn gjatë një xhirimi të fotografive”, thotë Cullinan.

“Të dy burrat u ngjitën në idenë e një portret që imitoi portretin e famshëm të Pjetrit Paul Rubens, të Filipit II të Spanjës.

“Kehinde më tha se kur ai ishte duke punuar në pikturë, Michael e pyeti për viskozitetin e ndryshëm të brushave në fillim të Rubensit kundrejt Rubensit. Mendoj se Michael kishte një interes ligjor në zeje dhe artistikë.”

Treguesi më i madh i muzikës

Cullinan mori përsipër drejtorin e Galerisë Kombëtare të Portreteve në Londër në vitin 2015 dhe ekspozita e tij e parë, e kuruar e merr galerinë në territor ambicioz të ri.

Janë nëntë vite që kur Michael Jackson vdiq në Los Anxhelos, megjithatë njohuria e tij mbetet e pakaluar dhe të dhënat e tij ende shesin në numër të madh.

Këngëtari do të ishte 60 vjeç këtë gusht dhe galeria ka përdorur momentin historik për të hetuar se si artistët vizuale kanë përdorur imazhin e një prej treguesve më të mëdhenj të muzikës.

Michael Jackson: Në Wall – një shfaqje në albumin e këngëtarit “Off the Wall” – nuk nënkuptohet si një studim i jetës ose muzikës së këngëtarit, shpjegon Cullinan.

“Por tani që disa vite kanë kaluar që kur ai vdiq, mendova se ishte koha për të parë trashëgiminë e tij dhe ndikimin e tij në një sërë artistësh bashkëkohorë”, thotë ai./Lajmi.net/