Cilët janë tri shtetet e vetme në botë ku SHBA-të nuk kanë ambasada?

Të premten e kaluar, pas 54 viteve ndërprerje të marrëdhënieve diplomatike, SHBA rihapi sërish ambasadën e tyre në Havana të Kubës. Tanimë nuk janë katër, por vetëm tri shtete në botë ku SHBA-të nuk kanë seli diplomatike, shkruan Washington Post, transmeton lajmi.net.

Bota

16/08/2015 10:09

Pas rihapjes së ambasadës amerikane në Kubë, tanimë janë vetëm tri shtete në botë ku SHBA nuk ka ambasada.

Shtetet që momentalisht nuk kanë marrëdhënie diplomatike me SHBA-të janë: Irani, Korea e Veriut dhe Bhutani.

Mirëpo, përderisa arsyet e mungesave të ambasadave në Iran dhe Kore të Veriut janë politike, çështja e Bhutanit është më ndryshe.

Ky shtet aziatik nuk merret shumë me çështjet e politikës së jashtme, dhe janë vetëm dy shtete që kanë ambasada aty: Bangladeshi dhe India. (lajmi.net)