CIA: Vendet e origjinës së luftëtarëve të IS-it, 150 nga Kosova (Grafikë)

Në shtator numri i ushtarëve të Shtetit Islamik (IS) në Siri e Irak është dyfishuar në krahasim me periudhat e mëhershme. Gjysma prej tyre janë nga vende të tjera. 

Bota

16/09/2014 15:33

Byroja Amerikane e Inteligjencës (CIA) ka vlerësuar se numri i fundamentalistëve islamik të Shtetit Islamik (IS, të njohur edhe si ISIS ose ISIL) arrin rreth 31.500 në Siri dhe Irak, dy apo tre herë më shumë sesa në vlerësimet e mëhershme. Thuhet se gjysma e këtyre luftëtarëve janë të huaj. Sipas këtij raporti, shteti me më së shumti luftëtarë në rajon është Bosnja e Hercegovina me 350, e dyta Kosova me 150, ndërsa e vendin e tretë e zë Shqipëria me 140. /RFE/

Ja dëshmitë për vendet e origjinës së luftëtarëve: