Të Infektuar: 4307

Të Shëruar: 2095

Të Vdekur: 94

Çfarë ndodhi në varrimin e Floyd? Arkivoli i “mbuluar me ar”, njerëzit në lot

15:26 | 5 Qershor 2020

960x0-3

Mes dhimbjes dhe lotëve, ata vajtuan 46-vjeçarin që u vra barbarisht nga policia. Floyd ishte viktimë e padrejtësive racore, në shtetin që mbahet si kampion i të drejtave të njeriut.

Vrasja e tij ka ngritur në këmbë SHBA, ku prej ditësh protestuesit janë mbledhur për të kërkuar drejtësi.

Trupi i pajetë i George Floyd qëndronte i shtrirë në arkivolin ngjyrë ari të mbuluar me lule, e përveç portretit të tij, prapa shpinës së pjesëmarrësve ishte bërë edhe një mural me fytyrën e tij.