Çetnikët shkojnë në Novi Pazar për t’u konfrontuar me mysliman

Çetnikët e grupit të Bratislav Zhivkoviqit, të njohur edhe për pjesëmarrje në konfliktin e Ukrainës, kërcënojnë me shkuarje në Novi Pazar, shkruan “Vecernje Novosti”.

Lajme

09/06/2015 12:38

Ata dëshirojnë të shkojnë në Novi Pazar për shkak të, siç kanë shkruar në postimin e tyre në facebook, revoltimit nga grafitet e shkruara në këtë qytete “Aqif-komandant” dhe “Autonomi për Sanxhakun”.

Ai i kanë bërë thirrje të gjithë pjesëtarëve tjerë të këtyre grupeve nacionaliste serbe, që më 12 qershor të mblidhen në Petrovdan.

Anëtarët e grupit të Zhivkoviqit, edhe gjatë vitit të kaluar, pas një “shëtitje” të komunitetit mysliman me uniforma të gjelbra.

Policia në atë kohë i kishte ndaluar gjashtë pjesëtarët e këtij grupi të çetnikëve, në mesin e tyre ishte edhe një shofer dhe një fotograf.