Si të fitoni 190.000 € me Paulownian?!

12241373_726802817451788_4222651618036324544_n

Paulownia në një te ardhme të afërt pritet të jetë “Mushkëria” e botës.

Sipas një studimi të bërë kohëve të fundit është vërtetuar se bima e paulownias thith 10 herë me shumë (CO2) Dioksid Carboni dhe çliron 10 herë më shumë (O2) Oksigjen se çdo bimë tjetër. Kjo gjë arrihet falë shtatëlartesisë së saj dhe gjetheve të mëdha që ajo ka.

945505_741505949314808_51774557526469322_n

Një fidan i Paulownias për 8 vjetë, jep 1 metër kubë mas drusore.
Për 1 hektar (10 000 m) mbillen 1660 fidane afërsisht = 1660 metra kubë dru.
Një metër kubë drusorë kushton 120 – 150 €
1660 metra kubë dru x 120 € = 199.200 €.
Investimi për 1 hektar është: 1660 x (3 – 5 €) =4980 € fidanet (+1000 € shpenzimet e tjera)
Fitimi për 1 hektar brënda 8 viteve është: 199.200 € – 6.000 € = 193.200 €
12366207_735412613257475_6473109289616525451_n

SQARIM!

Shkrimet në blogun e lajmi.net janë shkrime të përdoruesve të ndryshëm, të mundësuara nga lajmi.net. Shkrimet që i lexoni në blog nuk paraqesin qëndrimin e redaksisë së lajmi.net. Nëse një shkrim mendoni se ka përmbajtje që është e papërshtatshme në çfarëdoformë, klikoni butonin raporto apo na shkruani në [email protected]

Raporto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *