Shqiptarët dhe racizmi

“Ne nuk jemi racistë,” thonë ballëlartë popullësia gjithë-ngjyrëdashëse e Shqipërisë, teksa shohin filmin e tyre të preferuar me afrikanë-amerikanë. “Kishim një të ftuar aziatik, sa shumë na pëlqen shkëmbimi i kulturës mes popujve të ndryshëm,” përsërisin gjithë krenari ata. Kur…

Lexo artikullin

Kah po shkojmë?

11037282_10200359552988673_5217815827666704862_n

Po jetojme ne nje vend ku ne themel po deshtojme. Shkollat , gjimnazet e deri te universitetet prodhojne te padijshem, prodhojne studente ku nuk i'u funksionon mendja kritike ,ku nje numer eshte i kenaqshem per ta ,por ja qe dituria…

Lexo artikullin

Na ishte njëherë…!

12071309_10205430220777000_57388796_n

Përrallat, këto ‘tregime’ që janë pjesë e jetës së secilit fëmijë. Në gjithsecilën tregohen histori që na japin mesazh, shpesh bamirës, edhe më shpesh na lënë që të meditojmë mbi mesazhin e tyre. Ajo qa është më e habitshmja është…

Lexo artikullin

Fati apo puna!

11072396_10205372814893579_1731125793_n

Shpesh herë ballafaqohemi me ndonjë pyetje sa provokuese aq edhe retorike, por edhe me qasje besueshmërie. Provokuese dhe retorike pasi që ballafaqohemi me sfidën e ekzistimit të fatit apo thjesht dituria na bënë që të arrijmë lartë e më lart,…

Lexo artikullin

Vlerat morale politike

image

Politika përcakton edhe buxhetin dhe finacimin. E kemi të ditur se morali dhe vlerat morale si pjesë e vetëdijes shoqërore përcaktohen nga vendi dhe koha. Pra, morali dhe vlerat morale të një kohe dhe vendi nuk vlejnë për kohën dhe…

Lexo artikullin

Kosova dhe reflektimi pozitiv

Kosova dhe reflektimi pozitiv “Shqiptari e ka zakon që kundërshton para se të marrë vesh”-Faik Konica Bahri Bivolaku Opozita në Kosovë me ndjenjën e zemërimit në mënyrën e të bërit politik, po synon që përmes bllokimit të punës së mbajtjeve…

Lexo artikullin