Biden: Unë nuk e nënvlerësoj mundësinë e fitores së Trump

Kandidati demokrat për president në Shtetet e Bashkuara Joe Biden tha se Donald Trump ende mund të fitojë për shkak të përpjekjes për të legjitimuar zgjedhjet, raporton CNN.

Bota

26/10/2020 19:26

“Unë jam një nga ata njerëz që mendojnë se asgjë nuk ka mbaruar derisa të mbarojë”, tha Biden në një intervistë për CBS.

Biden tha se nuk mund të nënvlerësonte mënyrën se si Trump po luftonte zgjedhjet.

“Në një farë mënyre, Trump po përpiqet të delegjitimojë zgjedhjet dhe këto përpjekje kanë për qëllim t’i bëjnë qytetarët e Shteteve të Bashkuara të pyesin nëse duhet të votojnë apo jo, nëse ia vlen apo jo, dhe kjo është një përpjekje për të frikësuar”, tha ai.

Biden theksoi se rivali i tij është përpjekur për një kohë të gjatë për të vënë në dyshim legjitimitetin e votimit me e-mail dhe se ai ka bërë vazhdimisht pretendime të pasakta në lidhje me këtë mënyrë të votimit dhe numërimit të votave të marra në atë mënyrë.

“Shpresoj se do të ketë shumë njerëz që do të më votojnë për atë që jam unë,” tha Biden, duke shtuar se ndryshimi midis tij dhe rivalit të tij është shumë i madh, për sa i përket vlerave që ata përfaqësojnë dhe botëkuptimit të tyre.

Komentet e Biden erdhën pasi sondazhet e opinionit treguan se ai ishte një favorit në zgjedhje./kp