Të Infektuar: 4307

Të Shëruar: 2095

Të Vdekur: 94

Besimi i ulët ndaj vaksinimit “një krizë globale”

11:16 | 19 Qershor 2019

Analiza e Wellcome Trust ka sjellë rezultate mjaft shqetësuese.

Mosbesimi publik ndaj vaksinave nënkupton se bota po bën një hap prapa në luftën kundër sëmundjeve infektive vdekjeprurëse, të cilat mund të parandalohen, paralajmërojnë ekspertët, raporton “Bbc”, transmeton lajmi.net.

Studimi më i madh global mbi qëndrimet ndaj imunizimit tregon se besimi është i ulët në disa rajone.

Analiza e Wellcome Trust përfshin përgjigjet nga më shumë se 140,000 njerëz në mbi 140 vende.

Organizata Botërore e Shëndetësisë liston hezitimin e vaksinave si një nga 10 kërcënimet më të mëdha për shëndetin global.

Sondazhi global zbulon numrin e njerëzve që thonë se kanë pak besim ose besim në vaksinimin.

Kur u pyetën nëse vaksinat ishin të sigurta:

79% “disi” ose “fuqimisht” u pajtuan

7% disi ose fuqimisht nuk u pajtuan

14% as nuk u pajtuan dhe as nuk u pajtuan

Kur u pyetën nëse ata besonin se vaksinat funksionojnë:

84% pajtohen ose me forcë ose disi

5% ose me forcë ose disi nuk pajtohen

12% as nuk u pajtuan dhe as nuk u pajtuan. /Lajmi.net/