Të Infektuar: 3703

Të Shëruar: 1946

Të Vdekur: 79

Beqa: Krijimi i ushtrisë prioritet kryesor i Qeverisë

23:03 | 14 Korrik 2017

Deputeti Hajdar Beqa

Deputeti i zgjedhur nga PDK, Hajdar Beqa ka thënë se koalicioni PAN i ka tashmë votat që të votohet Ramush Haradinaj për kryeministër.

Ai këto komente i ka bërë gjatë një intervistes në emisionin “Kontakt”.

”Unë sot po dëgjoj deklarata që partia e trete (LDK) po e kërkon kryeministrin dhe kjo nuk mund të bëhet kështu, pasi që zgjedhjet e 11 qerdhorit kanë prodhuar një koalicion fitues e ai është koalicioni PAN”, ka thënë Beqa.

Sa i përket koalicionit PDK-AAK-Nisma, Beqa ka thënë se do të jetë një koalicion stabil.

“Ne kemi pas rastin të kemi një qeveri stabile, siç ka qenë qeverisja Thaçi 2 dhe me pak vota të deputetëve kanë dërguar shumë procese përpara. Ndërkaq qeverisja Mustafa ka pasur më shumë deputetë dhe nuk ka qenë e gatshme të dërgojë një proces të rëndësishëm përpara”, ka thënë ai.

Sa i përket bllokimit të Listes serbe që po i bënë nuk kundërshtim me krijimin e ushtrisë, Beqa ka thënë se askush nuk ka të drejtë të jetë pengesë e një procesi të rëndësishëm për qytetarët e Kosovës.

“Krijimi i ushtrisë do të ndodhë madje për këtë shumë shpejtë dhe nëse krijohet, ajo është edhe në interes të shqiptarëve dhe komunitetëve. Madje e them se Lista serbe nuk ka të drejtë të bllokojë procesin e krijimit të ushtrisë. Në rast se rrezikohen interesat e tyre, siç është rrezikimi i vendeve të sivuruara atëherë kanë të drejtë të bllokojnë një proces të tille. Për gjëra tjera nuk ka kuptim bllokada e tyre”, ka thënë Beqa.

Ai ka folur edhe për zgjedhjet komunale, ku specifikisht përmendi komunën e Gjakovës për të cilën tha se Gjakova do të udhëhiqet nga PDK-ja.