Të Infektuar: 10419

Të Shëruar: 6058

Të Vdekur: 341

Belgjika do të gjobisë me 270 mijë dollarë në ditë Facebook-un nëse ‘spiunon’ përdoruesit

17:47 | 10 Nentor 2015

Një gjykatë belge lëshoi një ultimatum Facebook-ut të hënën për të ndaluar ndjekjen e përdoruesve të cilët nuk kanë hyrë në rrjetin social brenda 48 orëve, ose do të paguajë një gjobë prej 270 mijë dollarësh në ditë nëse shkel urdhrin.

Gjykata tha se kompania përdor një mjet që hyn në pajisjen e përdoruesit kur ata vizitojnë faqen e Facebook-ut, madje edhe kur kanë dalë nga llogaria e tyre. Ky mjet i lejon rrjetit social të kontrollojë përdoruesin kur përdoruesi është në Facebook ose kur viziton linçet e rekomanduara nga ky rrjet social.

Gjykata vuri në dukje se Facebook është në ndjekje të përdoruesve pa pëlqimin e tyre.

Por një zëdhënës i kompanisë në një deklaratë tha se “ mjeti ‘cookie’ i përdorur ishte i sigurt.

“Ne e kemi përdorur këtë mjet për më shumë se 5 vjet për të mbajtur Facebook-un të sigurt për 1.5 miliard përdorues të saj në botë. Ne do ta apelojmë vendimin e gjykatës belge dhe po punojmë për minimizimin e ndonjë përçarje të mundshme në qasjen e popullit belg në Facebook”.