Bëhen 12 vjet nga vrasja e Gjingjiqit

Në Beograd shënohet sot 12-vjetori i vrasjes së ish-kryeministrit të Serbisë, Zoran Gjingjiq.

Lajme

12/03/2015 08:25

Ai ka qenë kryeministri i parë serb i zgjedhur pas rënies së regjimit të Millosheviqit në vitin 2000.

Gjatë mandatit të tij, në Serbi ka nisur procesi i demokratizimit të shoqërisë dhe i reformave ekonomike dhe sociale.

Qeveria e Gjingjiqit ka bashkëpunuar me Tribunalin e Hagës për Krime Lufte dhe ka arrestuar dhe ekstraduar në këtë gjykatë disa të akuzuar.

Gjingjiq është vrarë më 12 mars të vitit 2003 pranë ndërtesës së qeverisë në qendër të Beogradit.

Organizatori i vrasjes, Millorad Ulemek Llegija, dhe snajperisti Zvezdan Jovanoviq janë dënuar me nga 40 vjet burgim./REL/