BE pritet t’i pezullojë miliona euro për Kosovën

Kjo pasi që Qeveria dhe Kuvendi nuk kanë arritur të realizojnë “ultimatumin” e Zyrës së BE-së në Kosovë që deri në mesin e muajit mars të përzgjedhin anëtarët e rinj në Organin Shqyrtues të Prokurimit Publik (OSHP) dhe Agjencinë Qendrore të Prokurimit (AQP).

Lajme

15/03/2014 08:20

Qeveria e Kosovës ka rrezikuar seriozisht të humbë miliona euro nga Bashkimi Evropian si mbështetje në fushën e Prokurimit Publik. Kjo pasi që Qeveria dhe Kuvendi nuk kanë arritur të realizojnë “ultimatumin” e Zyrës së BE’së në Kosovë që deri në mesin e muajit mars të përzgjedhin anëtarët e rinj në Organin Shqyrtues të Prokurimit Publik (OSHP) dhe Agjencinë Qendrore të Prokurimit (AQP),shkruan gazeta Tribuna.

Pavarësisht këtij ‘ultimatumi’ Kuvendi i Kosovës nuk ka gjetur kohë që të paraqes për votim zgjedhjen e anëtareve të OSHP-së në dy seancat plenare të enjten dhe të premten edhe pse kjo ishte njëra nga pikat e rendit të ditës. Votimi i anëtarëve të rinj të OSHP-së do të dalë në Kuvend gjatë javës së ardhshme, por kjo do të jetë jashtë afateve të përcaktuara nga BE.

Mosvotimi i anëtarëve të rinj brenda aftit do të shtyjë përfaqësuesit e BE-së që të mblidhen edhe njëherë për të shqyrtuar nëse do të pezullojnë të gjitha investimet në fushën e prokurimit në Kosovë apo jo.