Avancohen raportet me Ishujt Marshall

Kosova vendosi marrëdhënie doplomatike me Ishujt Marshall. Ceremonia e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike është zhvilluar në Tokio.

Lajme

27/10/2013 12:13

Kosova ka vendosur marrëdhëniet diplomatike me Republikën e Ishujve Marshall, njofton Ministria e Punëve të Jashtme.

Marrëveshja e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike ndërmjet dy shteteve është nënshkruar nga Ministri i Punëve të Jashtme i Ishujve Marshall, Phillip H. Muller dhe Ambasadori i Kosovës në Japoni, Ahmet Shala.

Ceremonia e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike është zhvilluar në Tokio.

Në aktin e marrëveshjes shprehet vullneti i Qeverisës së Kosovës dhe Qeverisë së Ishujve Marshall për të promovuar lidhjet e miqësisë dhe zgjerimit të bashkëpunimit ndërmjet dy vendeve.

Republika e Ishujve Marshall e ka njohur shtetin e pavarur dhe sovran të Kosovës më 17 Prill 2008.