Angela Merkel Muhammed ndër banoret më të reja në Gjermani

Një vajzë e sapolindur në Gjermani është emëruar, Angela Merkel Muhammed.

Bota

21/08/2017 20:13

Prindërit nga Siria, kanë thënë, se arsyeja se pse i kanë vënë këtë emër vajzës së tyre, ka qenë si shenjë nderimi për kancelaren gjermane Angela Merkel, e cila me anë të politikave të saj, iu ka mundësuar nisjen e një jete të re në Gjermani, më 2015.

Spitali gjerman, në perëndim të qytetit Muenster, i ka thënë agjencisë së lajmeve dpa, se emri i parë i vajzës është Angela, i mesmi, Merkel dhe mbiemri Muhammed.

Mirëpo dpa, ka raportuar se kjo foshnje nuk është e vetmja që mban këtë emër, pasi edhe një tjetër familje siriane që ka kërkuar azil në Gjermani, e ka emëruar vajzën e saj me po të njëjëtin emër.