Ambasadorja Jacobson nikoqire në “Natën amerikane” të DokuFest-it

Do të jenë gjithsej 15 dokumentarë amerikanë që do të shfaqen në natën e dytë të DokuFest-it, të cilët do të vijnë në Kosovë me përkrahjen e Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Lajme

15/08/2014 18:42

E në shfaqjen e këtyre filmave në DokuFest, sipas njoftimit të ambasadës së ShBA-së në Kosovë, do të marrë pjesë edhe ambasadorja, Tracy Ann Jacobson. 

Revyja e Filmit Amerikanë, është sjellë në bashkëpunim me Universitetin e Kalifornisë Jugore, dhe do të prezantojë një program të përbërë nga 15 dokumentarë amerikanë të shpërblyer, të cilët për tema kanë diversitetin dhe shoqërinë civile. 

Përmes Revysë së Filmit Amerikan Ambasada e SHBA-ve po ashtu sponsoron vizitat në Kosovë të David France, i cili ishte nominuar për një Oskar për dokumentarin “Si të mbijetohet murtaja” dhe të Claire Aguilar, një kuratore filmi, montazhere dhe redaktore mediale që ka përvojë 20-vjeçare në mediumet publike. 

Sipas njoftimit të Ambasadës së ShBA-së në Kosovë, gjatë DokuFest-it France dhe Aguilar do të mbajnë një sërë punëtorish, ligjëratash, dhe intervistash.