Ambasadori rus në Beograd: Asociacioni çështje thelbësore për të ardhmen e serbëve në Kosovë

Çështja e Asociacionit është tema më e diskutuar në Kosovë, Serbi dhe më gjërë. Rusia është ajo që i mban anën Serbisë për krijimin e komunave serbe me kompetenca ekzekutive.

Lajme

28/10/2020 10:54

Ambasadori rus në Beograd, Alexander Botsan-Kharchenko ka thënë se pa një ndryshim të qëndrimit dhe një qasje më fleksibile dhe konstruktive të Prishtinës, nuk do të ketë përparim në dialog ose një zgjidhje përfundimtare për çështjen e Kosovës, raporton agjencia e lajmeve serbe Tanjug.

Sipas tij, kjo është një çështje thelbësore për të ardhmen e serbëve në Kosovë.

Diplomati rus thekson se, nëse arrihet një marrëveshje për Asociacionin dhe çështje të tjera, të cilat u diskutuan në dy muajt e fundit në nivelin më të lartë dhe teknik, është e nevojshme të zbatohet menjëherë pa, siç thotë ai, pritjen e rezultatit përfundimtar të dialogut.