Ambasada e Kosovës në Slloveni ka një njoftim për mërgimtarët që jetojnë atje

Sllovenia njoftoi për shtrëngimin e masave kundër përhapjes së koronavirusit.

Lajme

26/10/2020 18:32

Autoritetet do të ndalin udhëtimin midis komunave të vendit, njoftoi të hënën agjencia e lajmeve – STA.

Masa do të jetë në fuqi në të gjithë vendin, nga e marta, për të paktën një javë, tha qeveria sllovene.

Kjo masë do të shfuqizohet në zonat ku situata epidemiologjike do të përmirësohet.

Lidhur me situatën atje, Ambasada e Kosovës në Slloveni ka bërë një njoftim për mërgimtarët që jetojnë atje.

Njoftimi i plotë i ambasadës, pa ndërhyrje:

‼️ Njoftim ‼️

Bazuar në vendimet e Qeverisë së Republikës së Sllovenisë, nga 27 tetori, lëvizja ndërmjet komunave të Sllovenisë është përkohësisht e kufizuar.

Mirëpo, kalimi ndërmjet komunave lejohet për 13 përjashtime, duke përfshirë edhe qasjen në misionet e huaja diplomatike dhe konsullore.

⚠️ Po ashtu, për kalim ndërmjet komunave, personat duhet të kenë dëshminë e duhur për të provuar përjashtimin si dhe një deklaratë të lexueshme të nënshkruar që përmban informacionet e kërkuara me dekret (shih shembullin në link).

– Informacione të detajuara rreth rregullave të reja sa i takon lëvizjes ndërmjet komunave, mund t’i gjeni në linkun e mëposhtëm të publikuar nga Qeveria e Sllovenisë.

Andaj, lusim të gjithë qytetarët të cilët kanë caktuar termine për të kryer shërbime konsullore në Ambasadën e Kosovës në Lubjanë gjatë kësaj periudhe, që paraprakisht të informohen dhe të zbatojnë me përpikëri të gjitha rregullat e vendosura nga Institucionet e Republikës së Sllovenisë.

– Të gjithë qytetarët që dëshirojnë të konfirmojnë me shkrim terminet e caktuara paraprakisht në Ambasadë, duhet të na shkruajnë në e-mailin zyrtar : [email protected]. /Lajmi.net/