Alfabeti shqip në iPad dhe iPhone

Mësimi i alfabetit të gjuhës amë shqipe nuk duhet të jetë i vështirë dhe monoton, mbi të gjitha duke pasur parasysh praninë e teknologjisë në jetën e përditshme. Nëse ju keni një iPad apo iPhone, atëherë fëmijët tuaj do ta kenë rastin ta mësojnë alfabetin në një mënyrë të re dhe interaktive, me ndihmën e…

Auto & Tek

15/01/2014 19:00

Mësimi i alfabetit të gjuhës amë shqipe nuk duhet të jetë i vështirë dhe monoton, mbi të gjitha duke pasur parasysh praninë e teknologjisë në jetën e përditshme.

Nëse ju keni një iPad apo iPhone, atëherë fëmijët tuaj do ta kenë rastin ta mësojnë alfabetin në një mënyrë të re dhe interaktive, me ndihmën e ilustrimeve dhe narracionit atraktiv, falë aplikacionit më të ri nga Trigonom.

36 shkronjat e gjuhës shqipe vijnë në jetë në këtë aplikacion në katër forma të ndryshme të lojërave, ku e para fillon me hapat gradualë të mësimit të alfabetit duke dëgjuar zërin, ilustrimin dhe shkronjën përkatëse, kurse çdo gjë paralelisht përcillet me muzikë dhe efekte argëtuese.

Gjersa avancon fëmiu, ai fiton yje duke marrë në këtë formë edhe një lloj vlerësimi dhe duke ia hapur rrugën vetës drejt shkronjave të reja dhe sfidave të reja, prej nivelit në nivel.

“Kemi punuar për muaj të tërë për të sjell një produkt kualitativ në tregun e aplikacioneve të edukimit, duke theksuar më shumë faktin se mund të ketë kualitet edhe nga shqiptarët, dhe duke pasur parasysh edhe rëndësinë e alfabetit në gjuhën shqipe për fëmijët që jetojnë në diasporë, por edhe për fëmijët që marrin hapat e parë drejt shkollës”, u shpreh Mentor Paçarada, Themelues i Trigonom në lidhje me lansimin e produktit Alfabeti Shqip.

Në pjesët tjera të aplikacionit janë edhe mundësitë shtesë për argëtim si shkrimi i shkronjave në dërrasën e zezë me ngjyra të ndryshme, vendosja e shkronjës së madhe tek shkronja e vogël, mbajtja në mend e shkronjës që shihet dhe zbulimi i ilustrimit përkatës, si dhe treni me shkronja. Aplikacioni mund të shkarkohet falas në AppStore, ndërsa veçohet me funksionalitetet të blerjes në të.

Ky është një prej produkteve të radhës të kompanisë Trigonom në industrinë e edukimit, ku rëndësi të madhe kanë edhe konsumatorët në diasporë të cilët shpeshherë nuk mund t’iu mësojnë fëmijëve të tyre gjuhën shqipe për shkak të mungesës së institucioneve për mësimdhënie në shqip apo edhe për shkak se nuk kanë kohë të punojnë shumë me ta në këtë drejtim.