A mund t’a besoni që këto imazhe të mahnitshme janë nga Iriani !? |FOTO GALERI|

Jemi mësuar që të gjitha pamjet nga vendet apo ngjarjet që kanë të bëjnë me Lindjen e Mesme si regjion, të kenë tematikë të luftërave, shkatërrimeve qoftë ato nga ngjarjet e shkaktuara nga faktori njeri apo edhe nga katastrofat natyrore, dhe pothuajse të gjithë neve na është krijuar bindja se nga ajo pjesë e botës asgjë nuk mund të shihet si normale apo edhe vështirë t'a besojmë se atje ende kanë mbetur vende të bukura të cilat janë aq të mahnitshme sa që të lënë pa frymë; pallate historike, xhami të vjetra shekullore, kisha e manastire, parqe dhe mauzoleume të ndërtuara në periudha të ndryshme kohore, janë vetëm disa nga lokacione me pamje të mrekullueshme që mund të shihen në Iran. Këtu ju sjellim 50 fotografi të shkrepura në provinca të ndryshme në vendin i cili njihet si Republika Islamike më e mbyllur për të huajt. /lajmi.net

Lajme

29/09/2015 14:04

 

 

Abbasi Hotel, Isfahan. Photo by Hamid Reza Nikoumaram

Ali Qapu Palace, Isfahan, Photo by Reza Domiri Ganji

Ali Sadr Cave, Hamadan, Photo by Hatef Homaie

Anzali Lagoon, Gilan province, Photo by Hatef Homaie

Arg-e Bam, Kerman province, Photo by Hamid Gordan

Chehel Sotoun, Isfahan, Photo by Pooya Nikjou

Dizin Ski Resort, Tehran, Photo by Amir Sadeghi

Dorfak Peak, Gilan province, Photo by Mohammad Gaeeni

Dowlatabad Garden, Yazd, Photo by Mahdi Taheri

Eram Garden, Shiraz, Photo by Omid Jafarnezhad

Fin Garden, Kashan, Photo by Hatef Homaie

Golestan Palace, Tehran, Photo by Hamid Goedan

Imam Mosque, Isfahan. Photo by Omid Jafarnezhad

Jameh Mosque, Isfahan, Photo by Hatef Homaie

Kandovan Village, Tehran province, Photo by Hamid Gordan

Kantor Church, Qazvin, Photo by Hatef Homaie

Karim Khan Citadel, Shiraz, Photo by Amir Sadeghi

Masuleh, Gilan province, Photo by Hatef Homaie

Mausoleum of Poets, Tabriz, Photo by Hatef Homaie

Milad Tower, Tehran, Photo by Amir Sadeghi

Namak Abroud Cable Car, Mazandaran province, Photo by Hatef Homaie

Naqsh-e Jahan Square, Isfahan, Photo by Mahdi Taheri

Naqsh-e Rostam, Shiraz, Photo by Hatef Homaie

Nasir al-Molk Mosque, Shiraz, Photo by Omid Jafarnezhad

Nobar Bath House, Tabriz, Photo by Hatef Homaie

Ovan Lake, Qazvin, Photo by Amir Hossein Heidarian

Qajar Bath House, Qazvin, Photo by Hatef Homaie

Quran Gate, Shiraz, Photo by Hatef Homaie

Quri Qale Cave, Kermanshah, Photo by Hatef Homaie

Reverse Tulip Field, Chaharmahal va Bakhtiari province, Photo by Farid Sani

Rudkhan Castle, Gilan province, Photo by Hamid Gordan

Saadabad Palace, Tehran, Photo by Hamid Gordan

Saint Stepanos Armenian Monastery, East Azerbaijan province, Photo by Hamid Gordan

Shah-e Cheragh, Shiraz, Photo by Amir Sadeghi

Shahzadeh Garden, Kerman, Photo by Omid Jafarnezhad

Shushtar Historical Hydraulic System, Khuzistan province, Photo by Hamid Gordan

Si-o-se Pol, Isfahan, Photo by Hamid Gordan

Suspension Bridge of Meshkinshahr, Ardabil Province, Photo by Mohsen Zare

Tabatabaei House, Kashan, Photo by Hatef Homaie

Tomb of Hafez, Shiraz, Photo by Hatef Homaie

Tomb of Sa`adi, Shiraz, Photo by Hatef Homaie

Vakil Bazaar, Shiraz, Photo by Milad Rafat

Vakil Mosque, Shiraz, Photo by Omid Jafarnezhad

Veresk Bridge, Mazandaran province, Photo by Mehdi Taheri

Zoroastrian Fire Temple, Yazd, Photo by Hamid Gordan

Naqsh-e Rajab, Phars province, Photo by Hatef Homaie

Persepolis, Shiraz, Photo by Hamid Gordan

Pigeon Tower, Isfahan, Photo by Hatef Homaie

Razavi Shrine, Mashhad, Photo by Hamid Soltanabadian

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Water and Fire Park, Tehran, Photo by Fereidoon Ghorbani