Të Infektuar: 106.192

Të Shëruar: 97.057

Të Vdekur: 2.202

71 vjet nga sulmi i armatosur i Greqisë në Shqipëri

8:32 | 2 Gusht 2020

71 vjet më parë, Greqia kishte kryer sulm të armatosur në Shqipëri.

Greqia më 2 gusht të vitit 1949, me forcat e saj ushtarake organizojë dhe kreu sulmin e armatosur kundër trojeve kufitare shqiptare në sektorin e Devollit, duke shkelur kështu edhe integritetin territorial të RPSH.

Po në këtë ditë është vrarë Memo Bejko, gjatë një ndeshjeje më forcat shoviniste greke në postën kufitare të Vidohovës (Kolonjë), i cili tash është hero i popullit shqiptar.