7 faktet e gabuara rreth seksit që ju shkatërrojnë jetën intime në çift

1:34 | 24 Janar 2017

Mund t’ju duket e çuditshme, por jehona e miteve mbi seksin ndonjëherë mund të jetë aq e madhe sa mund t’ju dëmtojë jetën intime në çift.

Ja se cilat janë mitet e gabuara që realisht nuk kanë asnjë bazë në realitet.

Seksi i mirë është spontan

Asgjë nuk e zemëron eksperten e fushës, Tracey Cox, më shumë sesa njerëzit që thonë “seksi duhet të jetë spontan dhe të ndodhë natyrshëm. Nëse e planifikon dhe angazhohesh je me njeriun e gabuar”. Ky lloj mendimi jo vetëm që është naiv dhe jo i pjekur, por i bën njerëzit të ngrenë pikëpyetje për marrëdhëniet e mira dhe të lumtura.

Këto çifte krijojnë kohën për të kryer marrëdhënie, e vënë në listën e prioriteteve dhe janë kureshtarë të zbulojnë gjëra të reja së bashku.

Seksi duhet të jetë fantastik çdo herë

Disa njerëz janë perfeksionistë nga ana e seksit, pasi presin kushtet ideale për ta bërë atë, si për shembull koha e lirë nga të dy, eksitimi i përbashkët, pa fëmijë përreth apo me gjendjen më të relaksuar.

Nëse nuk keni ndonjë situatë të keqe në shtrat, terapistët e seksit thonë se kjo nuk do t’ju nxisë të sfidoni veten me gjëra të reja. Mjaft ushtruat shumë presion, por në vend të kësaj kërkoni një lidhje fizike që ju jep kënaqësi.

Seksi është shumë më i mirë në rini

Një studim ka zbuluar se kulmi i viteve aktive të seksualitetit janë të tridhjetat për femrat, pikërisht hapësirë kohore kur shumica e çifteve merret me fëmijët, kreditë dhe karrierën. Besimi seksual, sipas studimeve të tjera, shfaqet vërtet në moshën 60 dhe 69-vjeçare.

Një studim i 2015 zbuloi se rreth 54 për qind e burrave dhe 31 për qind e grave të moshës 70 dhe 80 vjeç bëjnë seks të paktën dy herë në muaj. Nuk është vetëm për të rinjtë.

Burrat janë gjithnjë gati

Shoqëria është gati të pranojë se dëshira e femrës ndryshon gjatë muajit pjesërisht prej ndryshimeve hormonale dhe menstruacioneve. Por, si burrat edhe gratë kanë raste të caktuara gjatë ditës, javës apo muajit kur ndiejnë se duan të bëjnë apo jo seks.

Ushqimi, gjumi, shëndeti, stresi dhe vetëbesimi, të gjitha këto mund të ndikojnë në kënaqësinë që një mashkull mund të ndiejë.

Njerëzit ndalojnë së pari porno kur janë në një marrëdhënie

Shumë partnerë zemërohen kur personi i tyre i zemrës vazhdon të shohë porno dhe të kërkojë vetëkënaqësinë kur mund të përjetojë “seksin e vërtetë”.

Por shikimi i videove të tilla vetëm dhe pa praninë e partnerit/es është diçka që shumë njerëzve u pëlqen. Ata përjetojnë eksperienca të ndryshme dhe të pëlqyeshme.

Seksi lidhet me pushtetin

E vërtetë, seksi lidhet me pushtetin, por jo për ta marrë atë. Në vend të kësaj ju duhet të lëshoni kontrollin nga vetja dhe ta lejoni personin tjetër të bashkëveprojë me ju.

Hiqni dorë nga dëshira për kontroll në shtrat dhe jeta seksuale do t’ju lulëzojë.

Diçka nuk shkon nëse nuk kënaqeni plotësisht

Ekspertët thonë se e vetmja arsye përse duket se gratë e kanë më të vështirë të arrijnë orgazmën, është ngaqë ne presim që seksualiteti i grave të funksionojë ashtu si ai i meshkujve.

Çdo femër duhet ta njohë trupin e saj dhe të kuptojë se cila është pjesa më e ndjeshme dhe në këtë aspekt ta shfrytëzojë atë, por pa menduar se diçka është e gabuar kur nuk arrin të kënaqet.