64 aktakuza të ngritura brenda një dite në Prokurorinë e Shtetit

11:05 | 22 Maj 2019

Prokuroria e Shtetit brenda një dite ka ngritur 64 aktakuza për vepra të ndryshme penale.

Kjo është bërë e ditur përmes një komunikate për media nga kjo prokurori, raporton lajmi.net.

Po ashtu, me urdhër të prokurorit të shtetit janë ndaluar 16 persona për vepra të ndryshme penale.

Ndërsa prokurori i shtetit ka bërë 7 kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit të 12 personave.

Prokuroria Themelore në Prishtinë, ka bërë një kërkesë për bastisje në fshatin Lismir, Fushë Kosovë. Dy bastisje janë bërë me kërkesën e Prokurorisë Themelore të Pejës, njëra në Vitomericë për arrestimin e një të dyshuari për tri vjedhje ( i ndaluar për 48 orë), kurse një bastisje tjetër për narkotikë, (ku janë konfiskuar rreth 39.5 gram marihuan, dhe është ndaluar një i dyshuar për 48 orë).

Departamenti për Krime të Rënda i Prokurorisë Themelore të Gjilanit, ka paraqitur kërkesë për lëshimin e urdhëresës së urdhër kontrollit, të shtëpisë dhe objekteve përcjellëse, tek një person, në komunë të Vitisë. Po ashtu, kjo prokurori ka paraqitur kërkesë për lëshimin e urdhëresës së urdhër kontrollit, të shtëpisë dhe objekteve përcjellëse, tek një person në komunën e Kamenicës.

Prokuroria Themelore në Gjilan – Departamenti i Përgjithshëm, ka paraqitur kërkesë për sekuestrimin e përkohshëm të, dy gjedheve, të cilat dyshohet se janë kontrabanduar nga Serbia.

Ndërkaq, Prokuroria Themelore e Gjakovës ka bërë një kërkesë për fillimin e procedurës kundërvajtëse. /Lajmi.net/