5 ndryshime që duhet t’i bëni në vitet e 30-ta për të pasur sukses në pjesën e mbetur të jetës

Është në rregull nëse e bëni lëmsh punën në vitet tuaja të 20-ta, por vitet e 30-ta janë vitet ideale për t'i betonuar shprehitë që do të ndihmojnë të arrish një sukses personal dhe profesional për gjithë jetën tënde.

Lifestyle

26/10/2015 16:57

Duke filluar nga shëndeti, paratë, e deri te lidhjet tuaja, këto janë 5 ndryshimet që lajmi.net i sjell për ju, që duhet ti bëni për të pasur sukses në jetë:

1) Ndaloni pirjen e duhanit

http://nocamels.com/wp-content/uploads/2014/11/Stop-Smoking.jpg

Edhe pse nuk mund ta zhbësh dëmin të cilin ja ke shkaktuar vetes gjatë kohës kur ke pirë duhan, hulumtime të ndryshme tregojnë se njerëzit të cilët e lënë duhanin para moshës 40 vjeçare kanë 90% gjasa më të vogla për sëmundje të ndryshme.

2) Filloni t’i përmbaheni rutinës së gjumit

http://www.berkeleywellness.com/sites/default/files/400-06633005c-Masterfile-4774344sean.jpg

Shmangni rutinën e gjumit ku ju zgjoheni dhe flini kur dëshironi.

Nëse ju fleni më shumë se që duhet për pak ditë, ekspertët thonë se ju rrezikoni ta vëni trupin tuaj në një cikël të ndryshëm.

3) Filloni të ushtroni rregullisht

http://www.ultimate-health-fitness.com/wp-content/uploads/2011/06/Physical.jpg

Në gjysmën e fundit të viteve të 30-ta, ju filloni të humbni masë muskulore, prandaj është e rëndësishme të filloni të ushtroni në këtë kohë.

4) Filloni të mbani shënime

http://www.mississaugalife.ca/wp-content/uploads/2015/03/Journal.jpg

Duke shpenzuar vetëm pak minuta në ditë për të reflektuar rreth ndodhive të ditës, ju mund ta transformoni qëndrimin tuaj dhe të ndiheni më të motivuar, si dhe më pak të stresuar.

5) Filloni të ndiqni ëndrrën tuaj

http://www.marcandangel.com/images/lies-pursue-your-dreams.jpg

Qoftë nëse dëshironi të blini një shtëpi, të keni fëmijë, të shkruani një libër, ju thjeshtë caktojeni një qëllim jetësor dhe filloni ta ndiqni atë. /Lajmi.net